Oroszlán25 2009.02.14. 21:13

Marian Kozma

Nem bírom megállni, hogy ne írjak a történtekről. Előre szeretném leszögezni, hogy tőlem eléggé távol áll minden rasszista és fajgyűlölő személet.

A történtek röviden, legalábbis amit a médiák közölnek belőle:
Az MKB Veszprém KC tagjai egy szórakozóhelyen voltak, egyik játékos gyermekének születését ünnepelték. A pultoslányt néhány cigány fiatal megütötte/inzultálta (cigány, NEM roma!!! ), majd a kézilabdacsapat tagjai közül egyesek a pultos hölgy segítségére siettek. Némi dulakodás után a szórakozóhely előtt folytatódott a "verekedés", csak akkor már a cigányoknál kések voltak, és megszúrták Marian Cozmat és másik kézilabdás srácokat is. Egyiküknek a veséje sérült, ha jól hallottam lehet, hogy ki kell venni. Másikuknak a szeme, remélhetőleg nem vakul meg. Marian Cozma súlyos sérüléseket szenvedett, még a helyszínen újra kellett éleszteni, majd a mentőautóban folytatták az újraélesztést, de sajnos sikertelenül.

Azóta az egyik sérült játékos (Zarko Sesum) édesapja állítólag bosszút fogadott az Enyingi elkövetők ellen. Persze tagadja, én sem vallanám be, de a helyében én is ezt tenném.

Azóta az egész ország egy emberként gyászolja az elhunyt sportolót.

A tv közvetítésekben direkt nem mondják, hogy az elkövetők cigányok voltak és egy szót sem ejtenek a cigánybűnözésről.

Mert valljuk be, jelenleg Magyarországon a cigánybűnözés csak fikció, hanem sajnálatos tény.

Mondanak mindent, hogy megélhetési bűnözés, meg minden, de kérem...
Amikor a zsír új mercivel gurul be a terem elé a diló alig bír kiszállni annyi fuksz van rajta, akkor hol beszélünk megélhetési bűnözésről?

Igenis a bűnözők, a bűncselekmények és a börtönben raboskodók elég jelentős százaléka cigány. Cigány, és nem roma, hadd hívjuk már őket a nevükön!!

Efölött nem kéne szemet hunyni, hanem fel kéne lépni szigorúan ezek a bűncselekmények ellen.

Gondolom nem kell példákat hoznom, de szinte biztos, hogy az olvasóim közül szinte mindenkinek van legalább 1 cigányokkal kapcsolatos sztorija, ami nem arról szól, hogy az elveszett pénztárcáját visszahozták.
Tőlem is már volt, hogy ki akarták csalni a telefonom, volt már verekedős megfélemlítgetős dolog is, de szerintem mindenkivel.

Az a tény, hogy kisebbség, hogy a náci korszakban meghurcolták őket (kiket nem...), hogy gyűlölik őket nagyon sokan, hogy "nem kapnak munkát" az nem mentség arra, hogy szabadon, gyakran szankciók nélkül bűnözhessenek.

Igenis tenni kell ez ellen, nem ujjal mutogatni egymásra, hogy a másik csináljon valamit, hanem közösen összefogni és változtatni ezen.

Ezt elsősorban nem az átlagembernek kéne tennie, hanem a politikusoknak különféle törvényekkel, de ahogy elnézem nem nagyon tesznek az ügy érdekében semmit.

Ha cselekednének végre, akkor nem történhetett volna meg ez a tragédia, hogy egy fiatal élsportoló ilyen körülmények között és ilyen fiatalon a barátnője és sporttársai, barátai szeme láttára vérezzen el csak azért, mert segíteni próbált egy ártatlan szórakozóhelyi alkalmazottnak.
Egyik nap még az edzésen van, a másik nap pedig már a mentőautóban élesztik újra.

Egy sportoló halt meg ok nélkül!!!!

Nem csak engem szomorít el ez, és nem csak én vagyok mélységesen felháborodva, hogy ilyen megtörténhet, de tenni kéne, nincs mese.

Nem azt mondom, hogy akkor leölni a cigányokat, és mittudomén. Nem. Mint mondtam nem vagyok sem rasszista se semmi, de ez így nem mehet tovább. Nekem is van jópár cigány ismerősöm, akikkel "jóban vagyok" úgymond, legalábbis ismerem őket és nyugodtan mondhatom, hogy a kb 20 ismerősöm közül 2 az, akire a fent leírtak nem vonatkoznak.

Igen, nehezebben kapnak munkát azok a cigányok, akik dolgozni szeretnének. Miért? A többi rohadt léhűtő szemétláda miatt, akik miatt őket sem foglalkoztatják.
Vannak kivételek, nem mondom, hogy nem. De a nagy többséggel kezdeni kéne valamit...

Na de nem is írok többet, eléggé felkavar ez...

Ha mást nem, de mindenki emlékezzen meg az elhunyt sporttársunkról.
Aki hívő egy imával, aki nem egy kis csenddel vagy szimplán emlékezzen meg róla. Megérdemli!!

MARIAN COZMA (1982–2009)

Nyugodj békében Marian Cozma!

2 komment

Címkék: celebek

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuciner.blog.hu/api/trackback/id/tr87943457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schupi 2009.02.15. 13:05:24

Oroszlán, kicsit csökkentsd a kép méretét, az én netem irtó lassú most.

bencsmark 2009.09.12. 10:11:27

Szia!

Az emberek zöme vagy inkább döntő hányada osztja ezt a véleményt,kissé furcsa hogy ennyi év után sem tudnak beilleszkedni!

Sem Spanyolországban, sem Romániában
sem nálunk!

Nem biztos hogy ildomos ide linkelni de!
a tragédiával kapcsolatban őszintének érzek egy ismeretlen véleményt.
(Köszönöm elba!)

www.hqparadise.hu/index.php?showtopic=100693

Tisztelettel, bencsmark
süti beállítások módosítása