Átszabják az szja-kulcsokat, illetve -sávokat

"Bár adószakértők szerint egyértelműen nehézségekbe ütközne a személyi jövedelemadó-törvény év közepén való módosítása, a kormány vélhetőleg mégis meg fogja lépni. Erre azonban két forgatókönyv is létezik: az egyik verzió szerint megszűnne a magánszemélyek 4 százalékos - szolidaritási adónak becézett, lényegében egy harmadik, 40 százalékos szja-kulcsot megtestesítő - különadója. Az alsó szja-kulcs a mai 18-ról 19-re, a felső 36-ról 38 százalékra nőne, a sávhatár pedig a mai évi 1,7 millió forintról lényegesen kitolódna, 2,2 millió forintra. Ezen változat része még, hogy a ma egyes esetekben 10, máskor 20, megint más esetben 25 százalékkal adózó úgynevezett külön adózó jövedelmek (például osztalék, kamat, tőzsdei árfolyamnyereség, ingatlaneladásból származó jövedelem) után szintén a 19 százalékos adómérték lenne érvényben - a tőzsdei cégek osztalékára kivetett adón kívül, mert az maradna 10 százalék. A másik változat szerint kizárólag a sávhatárok változnának. A sávhatár ugyanúgy 2,2 millió forintig kúszna feljebb, ahogyan az első verzióban, tehát 2,2 millió forintos éves jövedelemig a bér 18, az afeletti jövedelemrésznél pedig 36 százalékáról kellene lemondanunk."

 

Nagyon rafkós. Akinek magasabb a jövedelme, már nem csak alapvető élelmiszerekre költ.

Amit tőlünk elvesznek, kis 1 százalékot, majd jól odaadják azoknak, akik szerencsésebbek, mint mi, akik már úgyis sokkal jobban élnek, mint mi, hogy még többet költhessenek. Így majd jól fellendül a gazdaság.

Kínosan ügyelnek rá már évek óta, hogy a 140 000 alatt keresők (mivel ők sokkal többen vannak) jól megszívják mindig, és csak a kevesebb magasabb jövedelmű rétegnek osztogatnak.

Nem értem, milyen 190 000 Ft-os átlagbérről beszélnek, az emberek egy jó nagy százaléka nem keres ennyit.

Na, most tényleg dühöngök, remélem nem fogják megszavazni. Nem a kis 1 %-omat féltem, maga az elv dühít.

Ja, meg ingatlanadó! Szemétség négyzetméter alapon kivetni. Lehet, hogy egy kis faluban majd annyit fizetünk 80 négyzetméterre, mint a Rózsadombon.

Robotol az ember éjjel-nappal, aztán nem jut semmire.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuciner.blog.hu/api/trackback/id/tr94932797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása