Nos,mint látjátok,nagyon ráérek,bárcsak ne érnék rá ennyire! :-) Mivel foglalkoznom kell az unalmas napokon a 8 éves leányzómmal,elkezdtük a húsvéti készülődést! :-) Tudom,hogy mosolyogtok ezen,de nálunk ez csak így megy.Többek közt elkészítettük ezeket az ari kiscsibéket,ami nagyon jól feldobja az asztalunkat díszítés gyanánt.

Elkészítése:a feltört tojáshéjakat megmossuk,szárazra töröljük,majd temperával befestjük sárgára,ha megszáradt vattát ragasztunk bele és színes papírból elkészítjük neki a szemeket,csőrt,tarajat,szárnyakat.A másik verziónál is így járunk el csak éppen a "fejére"is ragasztunk festett tojáshéjat.Így úgy tűnik mintha,éppen kelnének ki a kiscsibék. :-) Így,ebben a nyuszis kosárban is nagyon jól mutatnak,de tavaly úgy csináltuk,hogy egy tálcára szedtünk friss füvet(de lehet krepp papírból is)és azon helyeztük el a csibéket,csokinyuszik,csoki tojások közt.

Jó szórakozást!

Pl.:

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kapuciner.blog.hu/api/trackback/id/tr371045460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

schupi 2009.04.07. 20:03:43

Őrület, hogy milyen kreatív vagy kedves sógornőm! Látszik, hogy van ráérő időd is!:-)Nagyon aranyos lett!
Készülj fánkkal, mert lehet, hogy locsolkodáskor beugrunk! De csak gyerekeket dögönyözni, nem kell ránk főzni.
Kis bakonyi kirándulást tervezünk.
Csók a csajoknak!

Oroszlán25 2009.04.09. 20:07:28

@schupi: Oké!Nagyon várunk titeket,csak tel.h mikor jöttök!Sok pusszzz!
süti beállítások módosítása